Cursussen Nederlands

Wonen en werken in het meertalige Brussel of in een Vlaamse gemeente in de rand rond Brussel: dat is zoveel leuker als je Nederlands begrijpt en zelf spreekt! Ben je nieuw in ons land en wil je hier integreren, of leerde je ooit Nederlands op de middelbare school maar ben je al veel vergeten? Ons centrum biedt een waaier van mogelijkheden om Nederlands te leren. We hebben cursussen op 10 verschillende niveaus, van 1x tot 5x per week, overdag of ‘s avonds, tijdens de werkweek of op zaterdag. Heb je net de opstart van een cursus gemist? Geen nood: elke maand starten er nieuwe cursussen!

Bij korte thematische cursussen vind je open modules op jouw maat. Heb je een kind in het Nederlandstalig onderwijs, wil je je rijbewijs halen in het Nederlands, wil je leren solliciteren, werk je in de zorg of in de culturele sector? Wij helpen je!

Heb je als directeur of leerkracht leerlingen in het laatste jaar secundair onderwijs?  Wij kunnen hen voorbereiden op het hoger onderwijs: we leren hen beter schrijven en lezen, leren hen samenvatten, hoofd- en bijzaken onderscheiden.  Neem contact op met directie@cvosemper.be

Ben je verantwoordelijk voor de eerstejaarsstudenten op een universiteit of hogeschool en merk je dat er problemen zijn met de kennis van academisch Nederlands en formeel geschreven taal? Ook hier bieden wij cursussen op maat aan. Meer info via directie@cvosemper.be

Sommige cursussen worden gedeeltelijk op afstand aangeboden: 1 op 2 of 4 lessen is via e-learning.
Kijk hier alvast voor een aantal demolessen.

Ben je beginner? Kies dan Breakthrough

Heb je het Nederlands nodig op je werk? In onze cursus Zakelijk Nederlands oefen je vooral die vaardigheden die je nodig hebt in professionele context: samenvattingen en presentaties maken, vergadertechnieken, maar ook een praatje maken aan de koffieautomaat. Je positie binnen je bedrijf en de sector waarin je bedrijf werkzaam is, doen er niet toe. Of je nu CEO, cleaning operator, jurist of secretariaatsmedewerker bent: wat telt is dat je communicatie op het werk zal verbeteren!

 richtgraad 2 
 richtgraad 3