Cursussen Frans : Vantage 1

Je spreekt de taal al behoorlijk maar je voelt dat het beter kan. Je moet nog te veel nadenken over structuren en woorden en je maakt soms nog een omweg via je moedertaal. Luistermateriaal van radio en televisie schrikt je nog wat af, dus oefenen is de boodschap!

In deze cursus baseren we ons voor de spreek- en luisteroefeningen op de actualiteit. We oefenen de woordenschat en de belangrijke grammaticale structuren in om vlot te kunnen communiceren, niet enkel in de les maar ook op reis of op het werk. Op het einde van dit niveau kan je:

  • zeer vlot de basisgrammatica toepassen in mondelinge conversaties
  • televisiedebatten volgen en je klasgenoten uitnodigen tot discussie en argumentatie
  • een vlotte mondelinge presentatie geven over een actueel onderwerp
  • meer verfijnde woordenschat gebruiken ter vervanging van de woorden die je al langer kent
  • je inleven in de cultuur van het taalgebied en er over communiceren

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf juni vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in september starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

Om voor dit niveau in te schrijven, moet je een certificaat van Threshold 4 hebben. Heb je dit, maar vind je het nergens meer, of ken je de taal al behoorlijk? Dan kan je op het secretariaat van de school of op onze website een korte niveautest afleggen. Als je hierop voldoende scoort, kan je je inschrijven voor dit niveau.