Cursussen Windows en internet : Windows 10

Als je eenmaal overweg kon met Windows, was overstappen naar een nieuwe versie wel even wennen, maar ook weer niet zo verschrikkelijk lastig. Met Windows 10 is dat wellicht anders: de pc en tablets groeien naar elkaar toe en dat is voor de pc-gebruiker best een aanpassing.

  • Leer de nieuwe Startknop met apps en programma´s gebruiken en aanpassen.
  • Windows 10 werd ontwikkeld voor toestellen met aanraakscherm én voor klassieke pc´s. Vandaar dat we een aantal nieuwe basishandelingen zullen moeten leren.
  • Het klassieke bureaublad met startknop is terug. De interface lijkt opnieuw meer op Windows 7 en is grondig opgesmukt.
  • Windows 10 trekt volop de kaart van de apps. Je vindt ze terug op het Startscherm en kan ze downloaden in de Windows Store. Zo zijn er handige apps voor E-mail (waarin je ook je Gmail kan bekijken!), foto´s, muziek, ...
  • In MS Office maakten we reeds kennis met het lint. Nu vinden we dat ook terug in de vernieuwde Windows Verkenner.
  • Voorts behoudt Windows 10 zijn klassieke functies als besturingssysteem: we stellen gebruikersaccounts in, klok, taal en regio, ...
  • We verwachten dat je de basisvaardigheden van een computer beheerst (bestanden kopiëren, surfen, mailen...). Als je op zoek bent naar een cursus voor beginners, kies je best voor de cursus Start to ICT

Semester 2

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf december vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in februari starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

Semester 1

Campus Gemeente Lesplaats Lesperiode Lesmoment Prijs (* lesmateriaal)
Meise-Jette MEISE
Stationsstraat 35
1861 MEISE
12/09/2019
23/01/2020
do vm 09:00-12:00 € 90,00 + 3,00 *

Er is niets gevonden dat met je keuze overeenkomt.

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de vertrouwd zijn met de basishandelingen van ICT en internet. Als je nog geen ICT-module bij ons volgde, vragen we je om deze eenvoudige online instaptest af te leggen.