Cursussen Websites ontwikkelen en programmeren : Website bouwen met Mobirise

Met Mobirise bouw je in een mum van tijd een modern ogende website die er even goed uit ziet op je telefoon als op een pc.

  • De cursus start met een overzicht van de belangrijkste usability-richtlijnen. Aan welke voorwaarden dienen hedendaagse websites te voldoen?
  • Met behulp van Mobirise-blokken bouwen we webpagina`s op. We leren links leggen, afbeeldingen en film toevoegen, navigaties bouwen, enz.
  • Ook slideshows voor fotoreportages, contactformulieren, integratie met sociale media, filmpjes en dergelijke meer behoren tot de mogelijkheden. We leren ze allemaal op een correcte manier te plaatsen op onze website
  • Door middel van invulformulieren maken we onze website tijdens de lessen interactief.
  • Uiteraard leren we ook onze website online op een webserver te plaatsen
  • Om alles gedegen in te oefenen, maakt elke cursist een eindwerk (website) over een zelf-gekozen onderwerp en plaats deze online. Je krijgt tijd tijdens de lessen om aan je eindwerk te werken.

 

Laat je inspireren door Rene

Rene, cursist in de cursus websites bouwen met Mobirise

Mijn vrouw Annemie heeft een praktijk in pedicure en reflexologie. We wilden uiteraard een website voor haar praktijk, echter in zee gaan met een dure ontwikkelaar en jaarlijks onderhoudsgeld betalen was geen optie. Bovendien moest het allemaal vooruit gaan. Daarom besloot ik me in te schrijven in de 11-weekse cursus websites bouwen met Mobirise aan CVO Meise-Jette.

De cursus duurde net lang genoeg: na 11 lessen had ik een volledig professionele en responsive website klaar. (annemievanhumbeeck.be) Ook het online plaatsen van de website leerden we in de opleiding.

Dat in de lessen ook usability en SEO (search engine optimization) aan bod kwam was de kers op de taart: nu scoort mijn website ook hoog in zoekmachines zoals Google.

 

Laat je inspireren door de eindwerken van andere cursisten

Semester 2

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf december vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in februari starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

Semester 1

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf juni vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in september starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de vertrouwd zijn met de basishandelingen van ICT en internet. Als je nog geen ICT-module bij ons volgde, vragen we je om deze eenvoudige online instaptest af te leggen.