Cursussen Websites ontwikkelen en programmeren : Een website maken met Wordpress

Wordpress is een tool die aanvankelijk ontwikkeld werd om online blogs te maken. Ondertussen is Wordpress geëvolueerd naar het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS), een systeem om vanuit een browseromgeving websites te bouwen.

  • Met Wordpress bouw je je website vanaf een kant-en-klaar ontwerp of thema. Je leert hoe je Wordpress installeert op je webruimte en hoe je vervolgens een thema activeert.
  • Vervolgens leer je in de cursus webpagina´s te maken en afbeeldingen en film toe te voegen. Ook een blog met posts en reacties op posts behoort uiteraard nog steeds tot de mogelijkheden.
  • Je leert een website te structureren en een navigatie toe te voegen.
  • Je leert de belangrijkste usability richtlijnen voor het bouwen van een goede website. Immers: een goede website is meer dan techniek alleen!
  • Ook SEO of Search Engine Optimization komt in de cursus Worpress aan bod. Wat kan je doen om je website zo hoog mogelijk te de doen scoren in zoekmachines als Google? Zijn er misschien Wordpress plugins die dit werk ondersteunen?
  • Voor deze cursus dien je te beschikken over je eigen webruimte. Als je die niet hebt, helpt je leraar je de eerste les op weg. De webruimte kost je ongeveer 31 euro voor een jaar. Daarna kan je makkelijk verlengen of opzeggen.

Semester 2

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf december vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in februari starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

Semester 1

Campus Gemeente Lesplaats Lesperiode Lesmoment Prijs (* lesmateriaal)
Meise-Jette MEISE
Stationsstraat 35
1861 MEISE
10/09/2019
21/01/2020
di av 18:30-21:30 € 90,00 + 3,00 *

Er is niets gevonden dat met je keuze overeenkomt.

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de vertrouwd zijn met de basishandelingen van ICT en internet. Als je nog geen ICT-module bij ons volgde, vragen we je om deze eenvoudige online instaptest af te leggen.