Cursussen Websites ontwikkelen en programmeren : Een website maken met Dreamweaver 1

Leer een professionele responsive website bouwen met Dreamweaver

  • In de cursus Dreamweaver leer je eerst en vooral een aantal pakket-onafhankelijke basistechnieken om een professionele website te bouwen: Wat is HTML? Waar staat CSS voor? Wat is publiceren? Wat wordt er bedoeld met hosten? Wat zijn de belangrijkste usability-richtlijnen?
  • Deze technieken leren we dan implementeren in het programma Dreamweaver.
  • De opleiding start met het opzetten van een nieuwe website. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de basiselementen van een website.
  • We leren de website opmaken met Cascading Style Sheets (CSS3) en verfraaien de site met afbeeldingen en film.
  • Voor de positionering van elementen van de website gebruiken we in dit eerste gedeelte van de cursus Dreamweaver tabellen. In deel 2 leren we positioneren met CSS3.
  • Door middel van invulformulieren maken we onze website tijdens de lessen interactief.
  • Natuurlijk plaatsen we de website ook online. In de lessen krijg je advies over goede en minder goede hosting-bedrijven.
  • Om alles gedegen in te oefenen, maakt elke cursist een eindwerk (website) over een zelf-gekozen onderwerp en plaats deze online. Je krijgt tijd tijdens de lessen om aan je eindwerk te werken.

 

Laat je inspireren door Hilde

Hilde Verberckt, cursiste in de cursus Dreamweaver

Al heel lang wilde ik websites leren bouwen, en niet alleen via een snelbouwtoepassing zoals je die tegenwoordig overal vindt. Ik wilde ook inzicht in de achterliggende technologieën; html, css, bootstrap, jQuery, javascript, etc. Daarom schreef ik me in in de cursussen Dreamweaver 1 en 2, en vervolgens in de projectcursus. Met als resultaat onder andere een nieuwe website voor mijn werkgever.

Wat ik zo fijn vind, is dat je in de opleiding Dreamweaver je tijdens de lessen vooral inzichten en kapstokken aangereikt krijgt om zelf dingen op te zoeken en toe te passen op je website. Anno 2017 kan het bijna ook niet anders omdat de technologie achter websites zo snel wijzigt.

 

Laat je inspireren door Anita

Anita Milissen, cursiste in de cursus Dreamweaver

Ik ben zelfstandige en zaakvoerder van schoenen Ovide te Strombeek. Natuurlijk kan tegenwoordig geen enkele winkel nog zonder een degelijke website. Daarom schreef ik me in in de cursussen Dreamweaver 1 en 2, en ook de projectcursus aan CVO Meise-Jette.


Ik ben erg trots op de mooie website die ik tijdens de lessen maakte (ovide.be). We leerden alles, van het maken van een degelijke website tot het publiceren ervan.


Ook de lessen en tips aangaande usability-richtlijnen en SEO (search engine optimization) vond ik bijzonder interessant: nu scoort de website van mijn winkel immers ook erg goed in zoekmachines zoals Google.

Laat je inspireren door ...

... andere websites die gebouwd zijn tijdens de cursussen websites bouwen met Dreamweaver:

Semester 2

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf december vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in februari starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

Semester 1

Campus Gemeente Lesplaats Lesperiode Lesmoment Prijs (* lesmateriaal)
Meise-Jette MEISE
Stationsstraat 35
1861 MEISE
11/09/2019
22/01/2020
wo av 18:30-21:30 € 90,00 + 3,00 *

Er is niets gevonden dat met je keuze overeenkomt.

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de vertrouwd zijn met de basishandelingen van ICT en internet. Als je nog geen ICT-module bij ons volgde, vragen we je om deze eenvoudige online instaptest af te leggen.