Cursussen Creatief : Filmen en videobewerken

Film, orden, bewerk, verbeter en deel je leukste video´s

  • Wat Photoshop doet voor foto's is vergelijkbaar met wat het programma Adobe Premiere Elements doet voor videofragmenten.
  • In deze cursus leer je beelden opnemen en verwerken. De nadruk ligt op filmen met een fototoestel. Nadien leer je de beelden bewerken tot een vloeiend geheel, ondersteund door passende toegevoegde muziek.
  • Tijdens lessen leer je de opname van beeld en geluid voorbereiden. Tijdens praktische workshops leer je deze voorbereiding om te zetten in technisch kwaliteitsvolle video´s.
  • Tijdens de cursus besteed je ook aan het geluid veel aandacht. Welke microfoons dienen voor welke toepassing en hoe kan je ze bast gebruiken?
  • Je leert de basis om te filmen: je vertrekt vanuit het verhaal dat je wil vertellen, voert het veldwerk uit en gaat daarna al je bronmateriaal samenvoegen tot één afgewerkt geheel.
  • Je leert de volgorde van deze beelden te veranderen, fragmenten en titels toe te voegen of te verwijderen, kleuren aan te passen, geluiden te manipuleren en nog veel meer.
  • Je leert uiteraard ook hoe je je video op een smart-TV afspeelt of hem wegschrijft naar Youtube of Vimeo of deelt op Facebook.

Semester 2

Campus Gemeente Lesplaats Lesperiode Lesmoment Prijs (* lesmateriaal)
Meise-Jette MEISE
Stationsstraat 35
1861 MEISE
03/02/2020
22/06/2020
ma nm 13:00-16:00 € 90,00 + 3,00 * Inschrijven

Er is niets gevonden dat met je keuze overeenkomt.

Semester 1

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf juni vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in september starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

We beginnen vanaf nul. Je hebt geen voorkennis nodig om met deze cursus te kunnen starten.