Cursussen Creatief : Creatief met foto, geluid en video

In deze cursus leer je creatief werken met afbeeldingen, geluid en video’s. We werken met Windows 10 en diverse gratis (online) multimedia programma’s.

  • Daarnaast leer je in de lessen een aantal eenvoudige fotobewerkingstechnieken (bijsnijden, contrast aanpassen, rode ogen verwijderen, …)
  • Waar moet je opletten als je een foto wil afdrukken en wat zijn de beste online fotodiensten?
  • Hoe ontwerp je een fotoalbum, een fotokalender, een professioneel uitziende wenskaart, een affiche, een flyer, …?
  • Je krijgt in deze cursus ook tips om mooie eigendomsvrije foto’s op het internet te vinden.
  • Ook geluid en muziek komt aan bod in de cursus: hoe speel je muziek af via je PC, hoe kopieer je muziek van een CD naar je PC, hoe organiseer en beheer je jouw favoriete muziek en hoe luister je “online” naar muziek?
  • Tenslotte komt ook video aan bod: hoe beheer je video’s op je PC en in the cloud, hoe kan je een aantal basisbewerkingen uitvoeren op een video (bijsnijden,overgangen toevoegen, …), hoe maak je van digitale foto’s een video en hoe voeg je audio toe aan een video?

Semester 2

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf december vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in februari starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

Semester 1

Er zijn nog geen cursussen beschikbaar in dit semester. Vanaf juni vind je hier het nieuwe rooster voor cursussen die in september starten. Laat ons gerust weten wat je interesseert.

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de vertrouwd zijn met de basishandelingen van ICT en internet. Als je nog geen ICT-module bij ons volgde, vragen we je om deze eenvoudige online instaptest af te leggen.